Negru de Dragasani este rezultatul unei incrucisari intre Negru Vartos si un soi inca disputat, posibil Saperavi sau Babeasca Neagra.Vinul are o culoare violet inchis, cu un buchet intens de violete,...
Avincis Cuvee Alexis
Un minunat cupaj de Cabernet Sauvignon și Merlot de Drăgăşani, Avincis Cuvee Alexis împleteşte în buchetul său calităţi ale ambelor soiuri: note fructate şi o eleganţă aparte de la...
Avincis Vila Dobrusa Cabernet Sauvignon
Culoarea acestui cabernet este negru roșiatic intens. Acest vin are un buchet proaspăt și expresiv de coacăze negre și mure. Structura acestui vin prezintă echilibru între aroma proaspătă...
Avincis Vila Dobrusa Rose
Este un vin cu gust proaspăt și răcoritor , cu o culoare asemănătoare cu cea a cojii de ceapă, deschis, cu reflexii portocalii și un buchet cu arome de grepfrut și zmeură.
A se servi...
Avincis Vila Dobrusa Crâmpoșie
Crâmpoșie Selecționată este un soi local din Drăgășani, perfect adaptat solului său de origine și terroir-ului favorit.
Culoarea sa este galben foarte deschis, cu discrete reflexii verzi....
Un spumant rose dedicat gusturilor rafinate, Cricova Pinot Meunier Roze Extra Sec aduce cu el prospeţimea primăverii în buchet şi gustul verii în pahar, printr-un melanj aromatic generos şi...
CRICOVA SPUMANT BRUT ALB
Spumantul este obținut din recolta timpurie a soiurilor clasice europene de pe podgoriile proprii din sudul și centrul Moldovei. Ulterior, vinificaţi dupa metoda clasică franceză în renumitele...
CRICOVA GRAND VINTAGE
Vinificat din struguri atent selecționați de Pinot Noir, recoltați devreme din regiunea Codru, vinul spumant „Grand Vintage” este unic în felul său. Maturarea în sticla conferă vinului o...
CRICOVA DIVIN 5 ANI
Denumirea “divin” este folosită pentru vinarsurile din Republica Moldova, fiind înregistrată ca marcă comercială de stat, încă din 1993, pentru expresiile care trec printr-o perioadă de...
Cricova Tramonto
Cricova Tramonto Rară Neagră este produs din soi de struguri aleși Rară Neagră, recoltați pe plantațiile proprii ale producătorului.
Gustul rotund și catifelat e dominat de caracterul...
Cricova Tramonto
Cricova Tramonto Vin Fetească Neagră Rose este produs din soi de struguri aleși Fetească Neagră, recoltați pe plantațiile proprii ale producătorului.
Grigorescu Roze este un vin limpede și strălucitor, de culoare roz-trandafiriu – un cupaj armonios dintre soiurile Pinot Noir, Syrah și Cabernet Sauvignon, vinificate în roze.
Jidvei Grigorescu
Picturile lui Grigorescu surprind prin firescul și expresivitatea lor, prin armonia culorilor și a luminii, prin originalitatea ilustrării specificului național.
Toate acestea ne-au inspirat...
Jidvei Tezaur
Un cupaj între soiurile Pinot Noir și Syrah, este limpede strălucitor cu o foarte buna claritate.
Culoare roz-trandafiriu deschis cu ușoare reflexii roz-violacee.
Sec, proaspăt și savuros....
Jidvei Tezaur
Strălucitor, de culoare galben-pai, acest vin surprinde noblețea soiului Sauvignon Blanc alături de finețea inconfundabilă a unui soi pur românesc, Fetească Regală.
Cu arome îmbietoare de...
Jidvei MYSTERIUM TRAMINER + SAUVIGNON BLANC
Mysterium este mai mult decât o colecție de vinuri exclusiviste. Este, înainte de toate, o poveste în care totul pornește, așa cum sugerează și numele, de la provocarea de a afla misterul...
Mysterium este mai mult decât o colecție de vinuri exclusiviste. Este, înainte de toate, o poveste în care totul pornește, așa cum sugerează și numele, de la provocarea de a afla misterul...
Vinurile noastre nu sunt un simplu aliment, ci sunt un portal catre noi experiente, despre care nici nu stiai ca exista, de care te vei indragosti, si care iti vor trezi o sete de cunoastere menita sa te poarte printr-un taram aflat in perfecta armonie cu natura. Vei simti roua proaspata de dimineata, ploaia lui Zeus care hraneste pamantul roditor al lui Gaea, puternicele raze de soare trimise de Apollo sa mangaie strugurii nostri si fermecatoarele plante, protejandu-le de orice pericol si oferind in dar un parfum cuceritor.
Eleganța aromelor de coacăze și taninurile rafinate ale Cabernetului din Oltenia se împletesc cu parfumul mai nărăvaș, de cireșe negre și prune uscate, al Feteștii negre.
La intersecția acestor descriptori ia naștere un vin ușor de băut și bogat, ușor asortabil atât din punct de vedere gastronomic cât și al ocaziilor sociale de consum.
Pizzolato Pinot Grigio este un vin spumant de calitate superioara produs printr-un proces de vinificare traditionala cu fermentare naturala in rezervoare de inox la temperatura controlata minim 30 de zile urmand metoda Chramat. Prezinta o culoare galben pai cu usoare reflexii aramii si un parfum floral cu note de drojdie. Buchetul complex, perfect echilibrat il recomanda a fi servit alaturi de aperitive sau in compania deserturilor. Temperatura optima de consum este de 4-6 grade Celsius. Design-ul inovativ al sticlei "M-USE" (multi use) este creat in urma unui proiect durabil nascut cu dublu sens ce propune reutilizarea sticlei in alte proiecte de arta si frumusete pentru a capata un nou sens, o alta viata.
Pizzolato Rose este un vin spumant de calitate superioara, certificat BIO, produs printr-un proces ce implica doua etape; in prima etapa parte strugurii sunt presati iar mustul obtinut se lasa la decantat, drojdiile alese sunt adaugate pentru o fermentare alcoolica la o temperatura controlata de aproximativ 14 grade Celsius. A doua etapa presupune o noua fermentare indusa dupa prepararea vinului initial in autoclava pana cand se obtine o presiune interna de 4.5 atmosfere. Prezinta o culoare roz cu reflexii luminoase si un buchet complex, fructat cu arome de cirese Morello si note florale. Se recomanda a fi consumat la o temperatura de 4-6 grade Celsius in complania aperitivelor sau supelor. Design-ul inovativ al sticlei "M-USE" (multi use) este creat in urma unui proiect durabil nascut cu dublu sens ce propune reutilizarea sticlei in alte proiecte de arta si frumusete pentru a capata un nou sens, o alta viata.
Politika este noua gama lansata de Chateau Cristi in Republica Moldova, dedicata „Oamenilor liberi de orice ideologie”, celor care aleg sa consume un vin bun in locul promisiunilor si show-urilor politice.
Chateau Cristi Candidat este noul vin rosu tanar din gama Politika care se lanseaza in cursa electorala, realizat din soiul de struguri 100% Pinot Noir.
Politika este noua gama lansata de Chateau Cristi in Republica Moldova, dedicata „Oamenilor liberi de orice ideologie”, celor care aleg sa consume un vin bun in locul promisiunilor si show-urilor politice.
Chateau Cristi laseaza primul vin alb din gama Politika numit Coupage Liberal acesta a fost creat pentru a sfida vechile reguli si pentru a-si impune propriul punct de vedere. Un vin alb sec cu viziuni largi, rebel care iubeste libertatea. Politika by Chateau Cristi Coupage Liberal realizat din amestecul de struguri Chardonnay 90% si Riesling 10%.
Cabernet Sauvignon este unul dintre soiurile cu origini vechi din Bordeaux, și unul dintre cele trei soiuri pentru vinuri de calitate, aduse din Lumea Veche în toate colțurile lumii. Strugurii din Cabernet, cultivați în Drăgășani, păstrează puritatea și aromele excelente în vinuri premium. Buchetul soiului francez este desăvârșit după o perioadă de maturare de minim 12 luni în butoaie din lemn, noi, ce țin cantități mici.
Vinurile din familia Stirbey sunt vinuri cu traditie si sunt obtinute din soiuri pure ficare reflectand caracterul soiului respectiv. Prin conditiile climatice si bunatatea naturii strugurii Cabernet Sauvignon sunt la cele mai bune standarde si sunt recoltati si selectionati manual, vinificati separat intr-un lot mic si maturati minim 18 luni in baricuri (50% baricuri noi) din lemn de stejar romanesc. Rezultatul? Un vin clasic in stil frantuzesc. Pince Stirbey Reserva Cabernet Sauvignon este un vin elegant cu potential mare de invechire.
Numele acestui soi indica radacini pre-romane, cand aceasta regiune intre Carpati si Dunare era populata de Daci. De atunci, in curs de doua milenii, soiul de Cramposie s-a adaptat perfect la conditiile pedoclimatice ale regiunii Dragasani, faptul dovedit de calitatea constanta a vinurilor vinificate din acest soi. Astfel vinul de Cramposie a devenit blazonul regiunii Dragasani, dar si blazonul domeniului nostru.
Dintr-o fructousitate fina in nas si in gura, sprijinita de aciditate vioaie si mineralitate fina, rezulta un vin tanar de a se indragosti, ideal ca vin inspirativ pentru ocazii de socializare, dar si ca insotitor la peste fin si sparanghel.
Structura de taninuri intensifica, dar niciodata nu acopera acest caracter deosebit al soiului de Negru de Dragasani. Dupa maturarea de minim un an in butoaie de stejar, acest vin se prezinta cu arome dense in nas si elegant catifelat in gura – seducator, invitand la mai multe, niciodata obositor. Se potriveste ca insotitor la branzeturi tinere si proaspate la fel ca si la roastbeef sau alta carne fina, dar si la paste si risotto din bucataria italiana.
Parintii genetici ai acestui soi – Negru Vartos din Sudul Romaniei si Saperavi din Georgia – leaga doua din cele mai vechi regiuni viticole din Europa cu un soi unic, nascut in podgoria Dragasani. Pretentios la lucrarile in vie la fel ca si la vinificatie, rezulta din acesti struguri un vin care nu se subordoneaza “mainstream”-ului vinurilor din toata lumea – nu este un concentrat tare si insistent, ci un vin elegant cu note fine, cu multa adancime si complexitate.
Invechit minim un an in butoaie de 400 de litri, dar fara utilizarea butoaielor noi, structura taninurilor ramane discret in spate si lasa aromele multiple ale soiului sa joace in gura. Aciditatea proaspata da vinului un potential ridicat de invechire, pentru a impresiona atunci cu nuante calde si rotunde de maturitate.
Ca toate vinurile noastre producem si acest Rosé dintr-un singur soi – din struguri de Cabernet Sauvignon de inalta calitate, vinificati ca vin alb: dupa o scurta maceratie – sufficient pentru a da sucului caracterul fructuos al soiului – separam pe presa pielitele taninoase de suc.
Rezultatul este un vin de caracter propriu, energic si fructuos, care se potriveste ca insotitor ideal pentru peste afumat sau sunca cruda, dar si la o seara de vara la gratar – si ca alternativ binevenita la masa, daca parerile se impart intre alb si rosu!
Un vin care isi propune sa schimbe ritmul vietii cotidiene, ducand fiecare degustor intr-o calatorie unica a simturilor. Spiritul printului Stirbey si rafinamentul sau specific sunt redate la nivelul acestei sticle elegante, ce dispune de un ambalaj sofisticat, oferita la un pret excelent de producator.
S-au folosit 100% struguri Cramposie, selectati si vinificati cu grija pentru a se extrage cele mai placute si sofisticate arome, care vor evolua progresiv pe palat pentru a aduce un plus de prospetime si delicatate.
Vinificarea strugurilor de Cramposiei are loc dupa metoda traditionala, obtinerea vinului linistit iar mai apoi urmeaza o maturare de pana la 4 ani in sticla pe drojdie, ce prezinta o culoare galben-pai si usoare reflexe verzui, care isi arata limpiditatea de la prima turnare in pahar cu bule persistente si perlaj fin.
Aromele de mar si citrice sunt echilibrate perfect de taninii moi si aciditatea bine integrata, pentru a duce la un finisaj cu adevarat pe cinste. A se consuma alaturi de preparate din peste, sau retete cu paste si sosuri delicate.
Și acest soi de struguri este o dovadă pentru peste două mii de ani de istorie a viticulturii la Drăgășani: descendent din familia de Muscat din Orientul Mijlociu, acest soi a ajuns la Drăgășani probabil cu țărani greci și romani în timpul imperiului roman.
Pe solurile reci de lut și argilă din regiunea noastră, acest soi aromat dezvoltă un buchet floral-condimentat extraordinar de intens, păstrând o aciditate proaspătă.
Cules și vinificat în sec devreme, acest vin se oferă ca aperitiv sau cu salate, dar și cu specialități condimentate din bucătăriile Asiei.
Cele mai fine terroir-uri se regăsesc într-un ansamblau de excepție între soiurile Chardonnay și Pinot Noir.
Maturarea îndelungată în sticlă conferă un perlaj persistent și fin.
Culoarea roză evocă eleganță, fiind completată de un buchet floral cu arome subtile de coacăză neagră și un gustul echilibrat.
Cabernet Sauvignon este un vin de o culoare rosu-rubinie intensa, cu reflexe purpurii care are ca si specificitate taninii moi care ii subliniaza rotunjimea, dar si aroma bogata, dominata de cirese negre cu note fine de condimente exotice.
Pentru a te bucura din plin de gustul complex, acest vin trebuie savurat la o temperatura de 18-20 grade Celsius. Din punct de vedere culinar, vinul se potriveste foarte bine cu branzeturile cu mucegai, cu muschii de vita cu sos Gorgonzola. Nu este indicata asocierea acestui vin cu ciocolata, deoarece inhiba notele fructate ale vinului.
Despre vinul Pinot Grigio se spune ca este pe atat de racoritor, precum este un pahar de limonada rece intr-o zi calduroasa de vara. Acesta este un vin elegant si prietenos, care uneori este catalogat in mod eronat drept un vin prea "neinteresant", dar cele patru medalii internationale pe care le are in palmares demonstreaza contrariul.
Rara Neagra de Purcari este un vin de culoare rubinie, cu tenta de rodie care fascineaza datorita aromei complexe, care imbina ciocolata cu prunele. Pentru a te bucura la maxim de gustul plin si catifelat trebuie sa il servesti la o temperatura de 18- 20 grade Celsius. Cel mai bine merge asociat cu preparate calde din carne de porc sau carne de vitel la cuptor, dar si cu bucatele preparate la gratar.
Acest vin de culoare roz delicat impresioneaza prin parfumul proaspat si captivant, obtinut in urma amestecului aromei fructelor de livada cu cea a fructelor de padure si a fructelor exotice. Pentru a te bucura din plin de acest gust suav, trebuie sa servesti vinul la o temperatura optima, de 10-12 grade Celsius, alaturi de preparate culinare usoare cu specific mediteranean, branzeturi aromate sau deserturi cu branza.
Obtinut din struguri recoltati si selectati manual, vinificati prin metoda traditionala.
Acest vin este obtinut din struguri 100 % Sauvignon Blanc, care sunt recoltati manual si atent selectionati. Ca procedeu de vinificatie se foloseste metoda traditionala. Acest vin are o culoare galben-pai, stralucitoare, impresionand datorita aromei revigorante de citrice, cu accente de grapefruit si lime, dar si note de fructe exotice si nuante florale.
Pentru a savura din plin gustul proaspat, bine conturat trebuie sa servesti acest vin la o temperatura de 10-12 grade Celsius. Ca si asocieri culinare se potriveste cel mai bine alaturi de salata verde, branza de capra Crottin de Chavignol sau peste Sea Bass.
Amaro (amar) este un tip de lichior italian din plante, folosit adesea ca digestiv şi obţinut prin macerarea ierburilor aromatice, rădăcinilor, florilor şi cojilor de citrice în alcool. Creat în anul 1815 de către Ausano Ramazzotti, sortimentul este practic primul lichior de tip bitter din Italia. Respectând reţeta originală ştiută doar de trei persoane, Amaro Ramazzotti este un sortiment extrem de îndrăgit şi în zilele noastre. Aroma sa unică se datorează unui amestec de 33 de ierburi şi condimente atent selecţionate, printre care se disting note de cardamom, scorţişoară, coajă de portocală şi smirnă.
Continutul de sulfiti al acestuia este neglijabil, iar drojdia naturala pe care o contine produsul prezinta anumite beneficii pentru digestie. Vorbim de un vin brut, ce poate fi consumat si limpede, daca nu este agitat înainte de servire, dar care recomandam a fi gustat tulbure, ca un nefiltrat adevarat.
Crama Rasova starneste curiozitatea prin calitatea vinurilor create, a oamenilor implicati in acest proiect dar si prin amplasarea si spatiul architectural inedit. Rasova Craft Rose impresioneaza prin combinatia aromatica fructata impletitata cu tonuri de generoase de frisca, vanilie si biscuite. Superbul sortiment este realizat din soiul de struguri Pinot Noir si este obtinut prin metoda ancestrala de producer a spumantului, cu fermentatie secundara in sticla. Rasoca Craft Rose nu a fost degorjat, este pastrat in sticla, pe drojdie.
Lecția despre cub
Operele imperfecte (1979)
Se ia o bucată de piatră,
se cioplește cu o daltă de sânge,
se lustruiește cu ochiul lui Homer,
se răzuiește cu raze
până cubul iese perfect.
După aceea se sărută de nenumărate ori cubul
cu gura ta, cu gura altora
și mai ales cu gura infantei.
După aceea se ia un ciocan
și brusc se fărâmă un colt de-al cubului.
Toți, dar absolut toți zice-vor:
-Ce cub perfect ar fi fost acesta
de n-ar fi avut un colț sfărâmat!
Nichita Stănescu
Transmite energie şi optimism prin modul direct în care îşi dezvăluie aromele proaspete, şi intense de piersici şi caise coapte, completate de senzaţii crude, de citrice şi de ierburi aromate, precum coriandrul şi oregano.
Gustul aminteşte în prima instanţă de merele dulci şi zemoase, după care îşi mută focusul către tentele de citrice, pigmentate de nişte nuanţe vegetale.
Este crocant şi mineral, cu un postgust tonic, lejer şi proaspăt, caracterizat de straturi de arome de fructe galbene şi ierburi exotice.
Prietenos si proaspat merge bine cu peste, fructe de mare sau salate.
Un vin dinamic, fructat şi intens, cu o culoare rubinie strălucitoare, cu tente albăstrui.
Aromatic, combină nuanţele joviale de fructe roşii, coapte şi suculente, de mure, coacăze negre şi vişine amărui cu tente foarte suave de ciocolată, lemn dulce şi violete.
Gustul catifelat, cărnos şi prietenos, aminteşte de dulceaţa de vişine, de smochinele coapte şi de ciocolata cu lapte.
Se bea foarte uşor datorită echilibrului foarte bun dintre aciditatea sa suculentă şi taninurile coapte, bine şlefuite.
Postgustul este lung, uşor condimentat, fructat şi electrizant. Se poate consuma răcit și la temperaturi mai mici (12-14 grade) în zilele de vară.
Un roze ce se propune a fi definiţie pentru starea de bine!
Viu, prezent, “solar”, te învăluie aromatic în senzaţii bogate de nectarine, mandarine, zmeură, cireşe albe şi flori de câmp, acompaniate de nişte interesante tente vegetale.
Gustul suculent te captivează imediat cu aromele sale de grapefruit roz, căpşune şi piersici, dar şi datorită acidităţii şi mineralităţii, componente care vin cu un plus de prospeţime.
Plăcerea de a-l consuma este amplificată de “explozia” fructată din postgustul amplu, proaspăt şi susţinut, cu accente citric-minerale.
Se recomandă a fi asociat cu prieteni buni, mare, soare, petreceri sau doar cu o zi la plajă.
Un vin care nu are nici cea mai mică reţinere în a-şi etala aromele intense şi îndrăzneţe.
Aromatic, crează un puzzle de impresii “glamour”, din care nu lipsesc notele citrice, prezente şi precise, tentele fine de flori de soc, sau unele mai “voluptoase” de mere dulci şi de piersici coapte, peste care aşterne o senzaţie vegetală, de coriandru.
Sauvignonul Blanc deţine prim- planul expresiei aromatice, însă Fetească regală contribuie la capitolul corpolenţă, la fel cum Pinotul gris conferă postgustului o tentă tonică, proaspătă şi crocantă.
Gustul său este elegant, mineral, cu o aciditate citrică precisă, care se rezonează o lungă durată în postgustul lung, amplu, suculent şi uşor condimentat.
Un vin “provensal”, cu o culoare roze foaie de ceapă şi arome foarte intense, de o minunată complexitate.
Se exprimă elegant şi precis, printr-o combinaţie eclectică de arome, de la cele de zmeură, căpşune şi grapefruit, până la cele de piersică coaptă, flori albe şi cremene.
Gustul are o profunzime impresionantă şi o structură complexă de fructe coapte, susţinută de o mineralitate sărată.
Este rotund şi suculent, cu o aciditate crocantă şi foarte energică. Postgustul lung şi voluptos îşi etalează tentele de fructe coapte, alături de tonuri sofisticate de piper alb.
Proaspăt ca briza ce mângâie Riviera Franceză, faimoasă pentru dulceața climei și frumusețea imaculată a naturii, prietenos ca valurile mării ce scaldă țărmul fierbinte al celebrei destinații de vacanță și lejer ca o plimbare pe plajă, la apus, Rasova Riviera.